ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην ΔΦ : «Ο Νομός Πρέβεζας έχει σοβαρό έλλειμα πολιτικής εκπροσώπησης -Στόχος η δεύτερη έδρα»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον νομό Πρέβεζας Γιώργος Δημητρίου μιλά αποκλειστικά στη «ΔΦ» και στο Χρήστο Τσούτση για τις εκλογές, τη μάχη που έρχεται, την υποψηφιότητα του και τα προβλήματα στην Πρέβεζα.

 

⬛ κ. Δημητρίου έχετε και προσωπικά αλλά και ως ΠΑΣΟΚ συνολικά στο νομό Πρέβεζας κλέψει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Επικοινωνείτε με τον κόσμο, δίνετε το παρόν σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις, κουβεντιάζετε και κοινωνείτε τις θέσεις του κόμματος σας. Τι κλίμα παίρνετε από τους συμπολίτες μας;

κ. Τσούτση, αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε βήμα μέσα από το μέσο σας να επικοινωνήσω, για ακόμα μία φορά, με τους πολίτες του Νομού μας.

Το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, σε όλο το Νομό Πρέβεζας είναι πάρα πολύ θετικό. Οι πολίτες θέλουν να μας ακούσουν, μας έχουν αγκαλιάσει και αυτό μας δίνει μια μεγάλη ικανοποίηση, καθώς όπως και εσείς ξέρετε τα τελευταία χρόνια η πολιτική, αλλά και οι πολιτικοί στη χώρα μας, είναι έννοιες που έχουν απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου.

Το τοξικό πολιτικό κλίμα που δημιουργούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός ότι έχει κουράσει τους πολίτες, ο οποίοι επιζητούν έναν ζωντανό πολιτικό διάλογο, που να βασίζεται στις προγραμματικές θέσεις του κάθε κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ αυτό κάνει και για αυτό πιστεύω ότι έχει κερδίσει την μεγάλη αποδοχή του κόσμου.

 

⬛ Ποιος είναι ο στόχος σας ενόψει εκλογών στο νομό αλλά και του ΠΑΣΟΚ συνολικά;

Βασικός μας στόχος είναι να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό. Προτάσσοντας τις αξίες μας. Με ήθος και ειλικρίνεια! Αν πετύχουμε αυτόν το στόχο, τότε θα μπορέσουμε να πετύχουμε και τον άλλον που είναι η 2η έδρα στο Νομό Πρέβεζας και ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό πανελλαδικά.

 

⬛ Η Πρέβεζα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οδική απομόνωση, προβλήματα με ανεργία και πρωτογενή τομέα. Εγκατάλειψη νοσοκομείου- ναυτικών σχολών, προβλήματα σε έργα υποδομής, φυγή Πανεπιστημιακού Τμήματος.
 Τι πρέπει να αλλάξει και που εντοπίζετε τις ευθύνες;

Οι ευθύνες είναι καθαρά πολιτικές. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ο Νομός Πρέβεζας έχει σοβαρό έλλειμα πολιτικής εκπροσώπησης και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την ίδια την ερώτηση σας. Ειδικά τα θέματα της σύνδεσης της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες, της ανέγερση Νέου Νοσοκομείου και της απομάκρυνσης του Πανεπιστημιακού Τμήματος, δεν προέκυψαν σήμερα. Είναι θέματα που απασχολούν χρόνια την τοπική κοινωνία. Η απομόνωση του Νομού Πρέβεζας δεν είναι μόνο οδική, είναι και πολιτική και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Είναι ώρα λοιπόν, οι πολίτες με την ψήφο τους, να σπάσουν την πολιτική απομόνωση της Πρέβεζας. Για έναν Νομό που ξέρει να διεκδικεί, και όχι απλά να συναινεί. Για μία Πρέβεζα με ισχυρή φωνή, με πρωτοβουλία, με αυτοπεποίθηση. Για μία Πρέβεζα που θα σέβονται και θα υπολογίζουν.

 

⬛ Σε περίπτωση κυβερνητικής πρότασης συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ είτε από τη Ν.Δ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείτε ότι πρέπει να κατευθυνθεί το κόμμα σας και με ποια κριτήρια για να υπάρξει σταθερότητα και ομαλότητα την επόμενη ημέρα στην χώρα;

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη όχι μόνο σήμερα που πρόεδρος του κόμματος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά από τότε που ζούσε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Σε κυβέρνηση συνεργασίας το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει μόνο αν υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και με την προϋπόθεση πρωθυπουργός να μην είναι κανένας αρχηγός από τα κόμματα που θα συμμετέχουν. Στόχος του κόμματος είναι να μην συμμετέχει στο μοίρασμα της “καρέκλας” που προωθούν με την στάση τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μία ακόμα βασική προϋπόθεση είναι στις 21 Μάϊου το ΠΑΣΟΚ να έχει διψήφιο ποσοστό στην κάλπη.

 

⬛ Είστε αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα σας;

Η αισιοδοξία είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου κ. Τσούτση. Ναι, είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας θα κάνει την ανατροπή! Αυτό επιδιώκω τόσο εγώ, όσο και οι συνυποψήφιοι μου, στους οποίους εύχομαι και από εδώ καλή επιτυχία στις εκλογές της 21ης Μάϊου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *